Wiosenne odchudzanie – sposoby na płaski brzuch

Istnieje wiele przyczyn, z których to nasz brzuch może nie być taki, jaki byśmy chciali. Niedawno skończona ciąża, niezdrowe odżywianie, brak gimnastyki – to jedynie kilka z nich. Jakie kroki trzeba podjąć, jeśli już nie możemy założyć swoich ulubionych dżinsów? Jest kilka skutecznych metod na płaski brzuch, o jakich co poniektórzy nie mają pojęcia.1. Cynamonowa kąpielNapełnij wannę wodą o temperaturze mniej więcej 38 stopni Celsjusza. Następnie dodaj około 60 ml olejku cynamonowego na 100 litrów wody i posiedź w wodzie przez 15 minut. Zobaczysz, że po 3-4 kapielach z olejem cynamonowym tłuszcz na brzuchu wyraźnie się zmniejszy.2. Staraj się często chodzić pieszoNie musisz od razu biegać na długie dystanse – na początek odpowiedni będzie spacer. Przy każdym kroku uruchamianych jest około 200 mięśni. Jeżeli go wydłużysz, odczujesz, jak uruchamiane są mięśnie brzucha. W trakcie dziesięciominutowego spaceru spalisz 50 kcal. Zamiast jeździć windą, wchodź po schodach.3. Tańcz kiedy tylko masz ku temu okazjęTaniec jest równie dobrym sposobem na uzyskanie płaskiego brzucha jak aerobik – na przestrzeni dwudziestu minut spalisz sto kalorii! W wydajny sposób uelastycznia kręgosłup oraz zmusza do pracy nie tylko proste, lecz także skośne mięśnie brzuszka. Ma też inne zalety – odpręża i poprawia humor. Tańcz wszędzie, gdzie tylko masz na to chęć. A może zapiszesz się na kurs?4. Właściwe żywienieJeżeli pragniesz zachować płaski brzuch na ponad rok, to potrzeba Ci trafna dieta odchudzająca. Nie oznacza to jakiegoś drastycznego sposobu żywienia – w jadłospisie pojawi się po prostu więcej owoców i warzyw, jakie umożliwiają nam stworzenie wielu ciekawych posiłków jak dla przykładu ryż z groszkiem – posiłek zdrowy a do tego szybki w przyrządzeniu.5. Jedz sporo tabascoKilka kropli tego ostrego sosu dodanych do potrawy przyspieszy trawienie. Zawiera on bowiem kapsaicynę – substancję pozwalającą na błyskawiczne spalanie tłuszczu. Podobnie działa papryczka chili i imbir. Ten ostatni również zapobiega zaparciom, dlatego warto przyprawiać nim potrawy z drobiu oraz ziemniaków. Można także zaparzyć go jak zioła i pić napar.

Back to Top